Farzaneh Kazemian

Yogainstruktør
Farzaneh har over 20 års erfaring med yoga, 13 år som instruktør (over 10 i Norge).
Hun har sin yogautdanning med instruktørsertifisering fra Ferdowsi-Universitetet i Mashhad som er en by i Nordøst-Iran med ca 5 mill. innbyggere. Hun har selv praktisert hos noen av Irans fremste instruktører.
I august 2013 deltok hun på en tre ukers videreutdanning innen Hatah-yoga i regi av Yandara Yoga Institute. Her i Norge har Farzaneh også fått sertifikat som Latteryoga-instruktør.
Farzaneh er i tillegg utdannet helsefagarbeider i Norge. Hun har også fordypningskurs i anatomi, fysiologi, treningsprinsipper og coaching fra Iran.
Siden 2005 har Farzaneh hatt yogakurs i Arendal og Grimstad, blant annet ved HiA, på Trimit og PureLife på Fevik.
Om bakgrunnen for at Farzaneh begynte med yoga, forteller hun:
”Jeg begynte med yoga i en vanskelig fase i livet mitt. Jeg var svært deprimert og tok beroligende medisin uten at det hjalp. En venninne tipset meg om yoga som en måte å få orden på livet sitt, så jeg kjøpte bøker og leste om filosofien bak og hvilke typer yoga som finnes.
Så begynte jeg med yoga på egen hånd hjemme. Det gjorde at jeg fikk bedre kontakt med meg selv og omgivelsene mine. Fra å føle meg hjelpesløs, ensom og isolert fikk jeg etter hvert bedre selvtillit, og sansene mine våknet til liv på en ny måte. Jeg fikk sakte, men sikkert følelsen av å styre mitt eget liv igjen. Så begynte jeg på yogakurs med andre; både Hatha-, Iyengar-, Karmayoga og meditasjon. Yogalæreren min anbefalte meg å gå videre og ta instruktørutdanning.
For meg er det viktig at yoga ikke bare er et sett med fysiske øvelser for de ulike kroppsdelene våre, men at det er en helhetlig filosofi for et bedre liv med balanse mellom det mentale og det kroppslige.  “Yoga har lært meg at man kan hvis man vil.

 
Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...